Wednesday, August 25, 2010

KITA INSAN BIASA



Just Came back from Fly-ing,Masa menunjukkan jam 0330am tapi tangan masih menaip walhal mata da separuh tutup.I feel like everyday i want to update my Kanvas cause i feel like everyday i learn new thing in my life .SO what i need to do is SHARING.Like people said "sharing is caring,caring is loving .So topic for today is KESILAPAN or kata omputeh nyer MISTAKE

Lautan mana yang tidak bergelombang 
Bumi yang mana tidak ditimpa hujan 
Aku sepertimu ada waktu diburu 
Oleh dosa-dosa masa yang lalu

KITA INSAN BIASA, tak lari dari melakukan kesilapan .Baik kesilapan sekecik zarah kuman atau sebesar zarah atom.Tapi sedar ke kita ?Kadang-kadang kita lalai,kadang-kadang kita alpa dengan apa yang kita buat.Dosa ?Ape tu Dosa ?Kenal ke kita ngan dosa atau perkataan pahala tu da luput dalam diri kita ?Sampai tiba  waktu yang mengajar kita dari terleka ?Kadang-Kadang kita sering diburu kisah lampau,Kisah silam yang pahit,sedih,duka,dan terluka.Tapi wajar ker kita nak ingat semua tu atau patut simpan je dalam kamus hidup ?Dalam hidup ni kakak2,abang2,tak perlu nak sesal,xperlu nak tersentap MERANTAP,jUST ingat ,aper yang terjadi pasti ada hikmahnyer.Duduk diam-diam,Duduk senyap-senyap,Pikir camner nak perbaiki diri Sebab kita hanya insan biasa


Diriku mawar pudar warna
Tiada lagi yang istimewa
Dapat dipersembahkan
Menjadi satu lambang sucinya percintaan


KITA INSAN BIASA,sedar ke kita?bila berchinta ,semuanye kita rasa indah belaka,bak kater orang Kentut pun wangi la ,yang haram jadi halal ,yang buruk smua nampak cantik je ,yang hitam nampak putih yang gemuk nampak solid molid.Bila da hilang semua nyer,baru la nak tergolek2 menangis,meraung melalak nak ingat mak bapak,ingat tuhan ?.Aduh kakak2,abang2(abang xperlu kot),Nak menyesal pon x guna ye kak ,bukan dapat balik pon .Jadi ape yang perlu kita buat,Belajar la dari kesilapan ,Jagan mudah percaya kata2 madu,Janji -jangi pelsu tu.Sayangi la diri kakak2.kalau x sape nak sayang kita lagi kan ? Opss,lagi satu nak cakap kat kakak2 n abang2 ,kalau da buat salah tu jangan la nak lepas kan kat baby2 yang xberdosa tu ,ape la salah dia di bia merata2,hidup ke ,mati ke,jangan la nak menambah dosa lagi anda anda sekelian.Jadi tepuk dada,tanya la selera .Wasalam

Yes, the past can hurt but the way I see it you can either run from it or learn from it.


3 comments:

  1. hahah.. guess we have the same way of thinking

    ReplyDelete
  2. yup, no time to regret our past mistakes...
    but sometimes, we just cant hold the feeling of guilty or blame, and spontaneously we hold our hands together and wish, if only we can turn back time and make things better...
    ...even when we realize time never turn back...
    ...we just human, feeling is what makes us human anyway...huhuhu...

    ReplyDelete